Biotechnologia żywności 2024/2025
- Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
Higiena produkcji żywności 2024/2025
- Prowadzący: dr inż. Magdalena Efenberger-Szmechtyk
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
- Prowadzący: dr inż. Sylwia Ścieszka
Chemia żywności
- Prowadzący: mgr inż. Małgorzata Grzyb
- Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Wajs-Bonikowska
Biochemia
Dzień dobry,
uprzejmie proszę o założenie przedmiotu o nazwie Bioch_TŻ_2024_2025.
Z poważaniem
dr hab. inż. Aneta Białkowska, prof. uczelni
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Alicja Buchowiecka
- Prowadzący: dr inż. Monika Kaczmarek
- Prowadzący: dr inż. Eliza Korkus
Prawo żywnościowe 23_24
- Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
- Prowadzący: dr hab. inż. Justyna Rosicka-Kaczmarek
Higiena Produkcji Żywności
- Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
Biochemia
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Alicja Buchowiecka
- Prowadzący: dr inż. Monika Kaczmarek
- Prowadzący: dr inż. Eliza Korkus
- Prowadzący: dr inż. Izabela Szymczak
Biotechnologia żywności 2022/2023
- Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
Toksykologia żywności
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Bryszewska
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
- Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
Chemia żywności_2022
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Mietlińska
- Prowadzący: dr inż. Kamil Szymczak
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Wajs-Bonikowska
Biochemia_TŻiŻCz2022/2023
Przedmiot: Biochemia (wykład, laboratorium)
Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka
St. I stopnia, sem. 3
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: Eliza Korkus
Podstawy analizy cyklu życia
Podstawy analizy cyklu życia - projekt
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Kowalska-Baron
Biochemia TŻiŻCz (2021/2022)
Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka
Sem. 3
Rok akademicki 2021/2022
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: Eliza Korkus
Chemia żywności_2021
- Prowadzący: Anna Lis
- Prowadzący: Katarzyna Mietlińska
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Mietlińska
- Prowadzący: dr inż. Kamil Szymczak
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Wajs-Bonikowska
Termodynamika i gospodarka energetyczna 1
- Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
Analiza instrumentalna
- Prowadzący: dr hab. inż. Krzysztof Kołodziejczyk
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Stobiecka
Inżynieria Procesowa
Cwiczenia rachunkowe i projekt z inżynierii procesowej
prowadzacy: dr inż. Paweł Stolarek
- Prowadzący: Paweł Stolarek
Antyoksydanty w żywności
Wolne rodniki, wpływ na organizmy żywe i żywność, antyoksydanty jako zmiatacze wolnych rodników.
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
- Prowadzący: dr inż. Joanna Grzelczyk
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Dorota Żyżelewicz
Automatyzacja i elektrotechnika w przemyśle spożywczym
- Prowadzący: dr inż. Aneta Antczak-Chrobot
- Prowadzący: dr inż. Radosław Gruska
- Prowadzący: dr inż. Michał Koter
Biochemia
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Alicja Buchowiecka
- Prowadzący: Eliza Korkus
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Pietrzyk-Brzezińska
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
- Prowadzący: dr inż. Izabela Szymczak
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Zakłos-Szyda
Chemia żywności
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Wajs-Bonikowska
Inżynieria procesowa
- Prowadzący: dr hab. inż. Paweł Głuszcz
Inżynieria procesowa
- Prowadzący: dr inż. Anna Antecka
- Prowadzący: dr hab. inż. Paweł Głuszcz
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Paździor
- Prowadzący: dr inż. Radosław Ślęzak
Inżynieria Procesowa
Instrukcje i tabele do laboratorium Inżynierii Procesowej.
- Prowadzący: dr inż. Michał Tylman
Ogólna technologia żywności
Technologia żywności i żywienie człowieka
Zapoznanie studentów z najważniejszymi operacjami i procesami jednostkowymi stosowanymi w różnych gałęziach przemysłu spożywczego oraz z zasadami ich doboru w zależności od właściwości przetwarzanego surowca i wyrobu finalnego.
- Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Oracz
Podstawy analizy cyklu życia
- Prowadzący: dr hab. inż. Radosław Bonikowski
Seminarium specjalizacyjne Technologia chłodnictwa żywności
Dzień dobry,
Bardzo proszę o założenie przedmiotu na platformie WIKAMP i przypisanie kohorty studentów.
Z wyrazami szacunku,
Grażyna Budryn
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Dorota Żyżelewicz
Suplementy diety i żywność prozdrowotna
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Grzelak-Błaszczyk
Surowce żywnościowe różnych regionów świata
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Dorota Żyżelewicz
Technologia i analiza aromatów spożywczych
- Prowadzący: dr hab. inż. Radosław Bonikowski