Dzień dobry,
uprzejmie proszę o założenie przedmiotu o nazwie Bioch_TŻ_2024_2025.
Z poważaniem
dr hab. inż. Aneta Białkowska, prof. uczelni
Przedmiot: Biochemia (wykład, laboratorium)
Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka
St. I stopnia, sem. 3
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
Podstawy analizy cyklu życia - projekt
Sem. 3
Rok akademicki 2021/2022
Cwiczenia rachunkowe i projekt z inżynierii procesowej
prowadzacy: dr inż. Paweł Stolarek
Wolne rodniki, wpływ na organizmy żywe i żywność, antyoksydanty jako zmiatacze wolnych rodników.
Opis przedmiotu:
w wersji polskiej - TUTAJ w wersji angielskiej - TUTAJ
w wersji polskiej - TUTAJw wersji angielskiej - TUTAJ
Instrukcje i tabele do laboratorium Inżynierii Procesowej.
Technologia żywności i żywienie człowieka
Zapoznanie studentów z najważniejszymi operacjami i procesami jednostkowymi stosowanymi w różnych gałęziach przemysłu spożywczego oraz z zasadami ich doboru w zależności od właściwości przetwarzanego surowca i wyrobu finalnego.
Bardzo proszę o założenie przedmiotu na platformie WIKAMP i przypisanie kohorty studentów.
Z wyrazami szacunku,
Grażyna Budryn