Skip to main content

WIKAMP BiNoŻ

WIKAMP BiNoŻ

  • English ‎(en)‎
    English ‎(en)‎ Polski ‎(pl)‎
Log in
  • Home

Navigation

  • Home

Main page menu

  • BINOZ
  • Employee area
  • Students area
  • WIKAMP assistance
  • Courses
  • Internal rules of law
  • University Information
  • Register Your problem

III rok

  1. Home
  2. Courses
  3. Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
  4. Studia stacjonarne I stopnia
  5. III rok
  • 1 Page 1
  • 2 Page 2
  • » Next page
  • Technologia produktów fermentowanych 2024/2025
    Technologia produktów fermentowanych 2024/2025

    Przedmiot realizowany dla studentów V semestru studiów I stopnia na kier. Technologia żywności i żywienie człowieka.

    • Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
  • Naturalne stabilizatory żywności 2023/2024
    Naturalne stabilizatory żywności 2023/2024
    • Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
  • Wina i piwa świata
    Wina i piwa świata
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
  • Technologia przetwórstwa owoców i warzyw
    Technologia przetwórstwa owoców i warzyw
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Robert Klewicki
  • Chemia żywności 2023
    Chemia żywności 2023
    • Prowadzący: mgr inż. Małgorzata Grzyb
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
    • Prowadzący: dr hab. inż. Anna Wajs-Bonikowska
    • Prowadzący: Katarzyna Włodarczyk
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Włodarczyk
  • Trendy w produkcji żywności
    Trendy w produkcji żywności
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
    • Prowadzący: dr inż. Joanna Grzelczyk
  • Technologia produktów fermentowanych_2022_2023
    Technologia produktów fermentowanych_2022_2023

    przedmiot realizowany dla studentów studiów I stopnia kierunku technologia żywności i żywienie człowieka

    • Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
  • Technologia tłuszczów jadalnych cz. II
    Technologia tłuszczów jadalnych cz. II
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Robert Klewicki
  • Prawo Żywnościowe
    Prawo Żywnościowe
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
  • Dietoprofilaktyka
    Dietoprofilaktyka
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Joanna Leszczyńska
  • Wina i piwa świata 21/22
    Wina i piwa świata 21/22
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
  • Projektowanie żywności nowej generacji 1
    Projektowanie żywności nowej generacji 1
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Dodatki do żywności 1
    Dodatki do żywności 1
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Naturalne stabilizatory żywności TŻiŻC 2020/2021
    Naturalne stabilizatory żywności TŻiŻC 2020/2021
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
    • Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
    • Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
  • Opakowania żywności 1
    Opakowania żywności 1
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Termodynamika i gospodarka energetyczna
    Termodynamika i gospodarka energetyczna
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Technologie gastronomiczne projekt
    Technologie gastronomiczne projekt

    Projekt z Technologii Gastronomicznej

    • Prowadzący: dr inż. Joanna Grzelczyk
  • Technologia fermentowanych produktów spożywczych
    Technologia fermentowanych produktów spożywczych

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
    • Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Berłowska
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Piotr Dziugan
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Motyl
  • Analiza Żywności
    Analiza Żywności
    Zapoznanie z tradycyjnymi metodami oznaczania głównych składników pokarmowych

    • Prowadzący: dr inż. Joanna Milala
  • Aparatura i procesy specjalizacyjne
    Aparatura i procesy specjalizacyjne
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Biochemia
    Biochemia
    • Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
    • Prowadzący: dr inż. Alicja Buchowiecka
    • Prowadzący: Eliza Korkus
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Pietrzyk-Brzezińska
    • Prowadzący: Irena Romanowska
    • Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
    • Prowadzący: dr inż. Izabela Szymczak
    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Zakłos-Szyda
  • Chłodnictwo żywności
    Chłodnictwo żywności

    W ramach przedmiotu Chłodnictwo żywności studenci kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka poznają zasady prawidłowej eksploatacji urządzeń i komór chłodniczych, sposoby realizacji głównych procesów chłodniczego utrwalania żywności, monitorowania i kontroli łańcucha chłodniczego, czy istotę wpływu chłodzenia, mrożenia i liofilizacji na zmiany głównych składników produktów spożywczych. Ponadto dowiadują się o metodach rozpoznawania i przewidywania przemian głównych składników w chłodzonej i mrożonej żywności, jak również o przechowywaniu żywności w kontrolowanej atmosferze.

    • Prowadzący: dr inż. Radosław Mostowski
  • Dodatki do żywności
    Dodatki do żywności
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Dorota Żyżelewicz
  • Laboratorium specjalizacyjne
    Laboratorium specjalizacyjne

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Grzelak-Błaszczyk
    • Prowadzący: dr hab. inż. Monika Kosmala
    • Prowadzący: dr inż. Joanna Milala
    • Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
  • Laboratorium specjalizacyjne -technologia chłodnictwa żywności
    Laboratorium specjalizacyjne -technologia chłodnictwa żywności

    Celem przedmiotu jest przygotowanie studenta do oceny i analizy właściwości odżywczych, sensorycznych i fizykochemicznych produktów roślinnych i zwierzęcych podczas przechowywania.

    • Prowadzący: Joanna Grzelczyk
    • Prowadzący: dr Izabella Kwaśniewska-Karolak
  • Laboratorium specjalizacyjne (cukrownictwo)
    Laboratorium specjalizacyjne (cukrownictwo)

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr inż. Aneta Antczak-Chrobot
  • Mikrobiologia żywności
    Mikrobiologia żywności

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
    • Prowadzący: Magdalena Efenberger-Szmechtyk
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
  • Ogólna technologia żywności
    Ogólna technologia żywności

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Oracz
  • Ogólna technologiia żywności - laboratorium
    Ogólna technologiia żywności - laboratorium

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Robert Klewicki
    • Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
  • Przechowalnictwo i transport żywności
    Przechowalnictwo i transport żywności

    Przedmiot Przechowalnictwo i transport żywności składa się z wykładu, laboratorium i projektu. Obejmuje zagadnienia związane z zapewnieniem optymalnych warunków przechowywania żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, zarówno surowców jak i półproduktów i dań gotowych.

    • Prowadzący: dr inż. Radosław Mostowski
  • 1 Page 1
  • 2 Page 2
  • » Next page

Politechnika Łódzka

ul. Żeromskiego 116
90-924 Łódź
NIP: 727 002 18 95

Centrum E-Learningu

Main page of CEL
Location
Work hours


WIKAMP technical support
bok@edu.p.lodz.pl
+48426312806

Useful links

  • Main page of TUL
  • Library of TUL
  • E-mail
  • WebDziekanat
  • Office
  • VirTUL
Facebook Twitter Linkedin Instagram Youtube Researchgate VK.com

Get the mobile app

Wikamp assistance
You are not logged in. (Log in)
The Wikamp platform is based on Moodle
The Wikamp platform is developed and maintained by E-learning center of the Lodz University of Technology