Przejdź do głównej zawartości

WIKAMP BiNoŻ

WIKAMP BiNoŻ

  • Polski ‎(pl)‎
    English ‎(en)‎ Polski ‎(pl)‎
Zaloguj się
  • Start

Nawigacja

  • Start

Menu strony głównej

  • Strona wydziału BINOZ
  • Strefa pracownika
  • Strefa studenta
  • Wsparcie WIKAMP
  • Przedmioty
  • Wewnętrzne akty normatywne
  • Portal Informacyjny PŁ
  • Zgłoś problem

III rok

  1. Start
  2. Przedmioty
  3. Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
  4. Studia stacjonarne I stopnia
  5. III rok
  • 1 Strona 1
  • 2 Strona 2
  • » Następna strona
  • Technologia produktów fermentowanych 2024/2025
    Technologia produktów fermentowanych 2024/2025

    Przedmiot realizowany dla studentów V semestru studiów I stopnia na kier. Technologia żywności i żywienie człowieka.

    • Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
  • Naturalne stabilizatory żywności 2023/2024
    Naturalne stabilizatory żywności 2023/2024
    • Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
  • Wina i piwa świata
    Wina i piwa świata
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
  • Technologia przetwórstwa owoców i warzyw
    Technologia przetwórstwa owoców i warzyw
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Robert Klewicki
  • Chemia żywności 2023
    Chemia żywności 2023
    • Prowadzący: mgr inż. Małgorzata Grzyb
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
    • Prowadzący: dr hab. inż. Anna Wajs-Bonikowska
    • Prowadzący: Katarzyna Włodarczyk
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Włodarczyk
  • Trendy w produkcji żywności
    Trendy w produkcji żywności
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
    • Prowadzący: dr inż. Joanna Grzelczyk
  • Technologia produktów fermentowanych_2022_2023
    Technologia produktów fermentowanych_2022_2023

    przedmiot realizowany dla studentów studiów I stopnia kierunku technologia żywności i żywienie człowieka

    • Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
  • Technologia tłuszczów jadalnych cz. II
    Technologia tłuszczów jadalnych cz. II
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Robert Klewicki
  • Prawo Żywnościowe
    Prawo Żywnościowe
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
  • Dietoprofilaktyka
    Dietoprofilaktyka
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Joanna Leszczyńska
  • Wina i piwa świata 21/22
    Wina i piwa świata 21/22
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
  • Projektowanie żywności nowej generacji 1
    Projektowanie żywności nowej generacji 1
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Dodatki do żywności 1
    Dodatki do żywności 1
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Naturalne stabilizatory żywności TŻiŻC 2020/2021
    Naturalne stabilizatory żywności TŻiŻC 2020/2021
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
    • Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
    • Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
  • Opakowania żywności 1
    Opakowania żywności 1
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Termodynamika i gospodarka energetyczna
    Termodynamika i gospodarka energetyczna
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Technologie gastronomiczne projekt
    Technologie gastronomiczne projekt

    Projekt z Technologii Gastronomicznej

    • Prowadzący: dr inż. Joanna Grzelczyk
  • Technologia fermentowanych produktów spożywczych
    Technologia fermentowanych produktów spożywczych

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
    • Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Berłowska
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Piotr Dziugan
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Motyl
  • Analiza Żywności
    Analiza Żywności
    Zapoznanie z tradycyjnymi metodami oznaczania głównych składników pokarmowych

    • Prowadzący: dr inż. Joanna Milala
  • Aparatura i procesy specjalizacyjne
    Aparatura i procesy specjalizacyjne
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
  • Biochemia
    Biochemia
    • Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
    • Prowadzący: dr inż. Alicja Buchowiecka
    • Prowadzący: Eliza Korkus
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Pietrzyk-Brzezińska
    • Prowadzący: Irena Romanowska
    • Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
    • Prowadzący: dr inż. Izabela Szymczak
    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Zakłos-Szyda
  • Chłodnictwo żywności
    Chłodnictwo żywności

    W ramach przedmiotu Chłodnictwo żywności studenci kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka poznają zasady prawidłowej eksploatacji urządzeń i komór chłodniczych, sposoby realizacji głównych procesów chłodniczego utrwalania żywności, monitorowania i kontroli łańcucha chłodniczego, czy istotę wpływu chłodzenia, mrożenia i liofilizacji na zmiany głównych składników produktów spożywczych. Ponadto dowiadują się o metodach rozpoznawania i przewidywania przemian głównych składników w chłodzonej i mrożonej żywności, jak również o przechowywaniu żywności w kontrolowanej atmosferze.

    • Prowadzący: dr inż. Radosław Mostowski
  • Dodatki do żywności
    Dodatki do żywności
    • Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Dorota Żyżelewicz
  • Laboratorium specjalizacyjne
    Laboratorium specjalizacyjne

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Grzelak-Błaszczyk
    • Prowadzący: dr hab. inż. Monika Kosmala
    • Prowadzący: dr inż. Joanna Milala
    • Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
  • Laboratorium specjalizacyjne -technologia chłodnictwa żywności
    Laboratorium specjalizacyjne -technologia chłodnictwa żywności

    Celem przedmiotu jest przygotowanie studenta do oceny i analizy właściwości odżywczych, sensorycznych i fizykochemicznych produktów roślinnych i zwierzęcych podczas przechowywania.

    • Prowadzący: Joanna Grzelczyk
    • Prowadzący: dr Izabella Kwaśniewska-Karolak
  • Laboratorium specjalizacyjne (cukrownictwo)
    Laboratorium specjalizacyjne (cukrownictwo)

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr inż. Aneta Antczak-Chrobot
  • Mikrobiologia żywności
    Mikrobiologia żywności

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
    • Prowadzący: Magdalena Efenberger-Szmechtyk
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
  • Ogólna technologia żywności
    Ogólna technologia żywności

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Oracz
  • Ogólna technologiia żywności - laboratorium
    Ogólna technologiia żywności - laboratorium

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Robert Klewicki
    • Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
  • Przechowalnictwo i transport żywności
    Przechowalnictwo i transport żywności

    Przedmiot Przechowalnictwo i transport żywności składa się z wykładu, laboratorium i projektu. Obejmuje zagadnienia związane z zapewnieniem optymalnych warunków przechowywania żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, zarówno surowców jak i półproduktów i dań gotowych.

    • Prowadzący: dr inż. Radosław Mostowski
  • 1 Strona 1
  • 2 Strona 2
  • » Następna strona

Politechnika Łódzka

ul. Żeromskiego 116
90-924 Łódź
NIP: 727 002 18 95

Centrum E-Learningu

Strona główna CEL PŁ
Lokalizacja
Godziny pracy


Pomoc techniczna WIKAMP
bok@edu.p.lodz.pl
+48426312806

Przydatne linki

  • Strona główna PŁ
  • Biblioteka PŁ
  • Poczta elektroniczna
  • WebDziekanat
  • Office
  • VirTUL
Facebook Twitter Linkedin Instagram Youtube Researchgate VK.com

Pobierz aplikację mobilną

Wsparcie WIKAMP
Nie jesteś zalogowany(a) (Zaloguj się)
Platforma WIKAMP bazuje na Moodle
Platforma WIKAMP jest rozwijana i utrzymywana przez Centrum E-Learningu Politechniki Łódzkiej