Chemia organiczna-p.obieralny-II stopień
Przedmiot obieralny na I semestrze studiów drugiego stopnia na kierunku Technologia Żywienia i Żywienie Człowieka, składa się z wykładów i laboratorium.
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Kowalska-Baron
 - Prowadzący: dr Ewa Maciejczyk
 - Prowadzący: dr inż. Kamil Szymczak
 
Podstawy biochemii 2025
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
 
Elementy mikrobiologii prognostycznej w projektowaniu
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
 
Modern Trends in Fermentation Technology_24/25
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 
Chemia ogólna i nieorganiczna
- Prowadzący: dr inż. Krystian Gałęcki
 - Prowadzący: dr inż. Dorota Mańkowska
 
Podstawy biochemii 2024-2025
- Prowadzący: dr inż. Monika Kaczmarek
 - Prowadzący: dr inż. Eliza Korkus
 - Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
 
Modern Trends in Fermentation Technology 23/24
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 
Modern Trends in Fermentation Technology 2023
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 
Postępy w biologicznej analizie żywności - część mikrobiologiczna
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
 - Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
 
Tekstura, reologia i profil termiczny żywności
Przedmiot składa się z wykładu i laboratoriów i zapoznaje studenta z analizą jakościową żywności metodami instrumentalnymi w zakresie cech sensorycznych,.
- Prowadzący: Martyna Barton
 - Prowadzący: Anna Brzozowska
 - Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
 - Prowadzący: Jan Dyśko
 - Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
 - Prowadzący: Kacper Górski
 - Prowadzący: Aleksandra Grzegorczyk
 - Prowadzący: dr inż. Joanna Grzelczyk
 - Prowadzący: Ewelina Gwiazda
 - Prowadzący: Natalia Łuczak
 - Prowadzący: dr inż. Radosław Mostowski
 - Prowadzący: Kinga Niedziółka
 - Prowadzący: Wiktoria Różańska
 - Prowadzący: Kamil Skirzyński
 - Prowadzący: Monika Tomczak
 - Prowadzący: Magdalena Wasielewska
 - Prowadzący: Agnieszka Wiercioch
 - Prowadzący: Jakub Wijata
 - Prowadzący: Marcin Wojtasik
 - Prowadzący: prof. dr hab. inż. Dorota Żyżelewicz
 
Elementy mikrobiologii prognostycznej w projektowaniu żywności
- Prowadzący: dr inż. Magdalena Efenberger-Szmechtyk
 - Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
 - Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
 
Modern Trends in Fermentation Technology
- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
 - Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 
2022 Projektowanie własnego przedsiębiorstwa
Prowadzenie własnego przedsiębiorstwa - lato 2022
- Prowadzący: dr inż. Michał Nowicki
 
Postępy w biologicznej analizie żywności 2021_22 część mikrobiologiczna
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
 - Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
 
Żywienie człowieka i dietetyka (ćwiczenia i projekt)

- Prowadzący: dr inż. Dorota Mańkowska
 
Zrównoważona gospodarka energetyczna w produkcji żywności
- Prowadzący: dr inż. Radosław Gruska
 
Analiza ryzyka w produkcji żywności
- Prowadzący: dr inż. Magdalena Efenberger-Szmechtyk
 - Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
 
TZ_Obliczenia inżynierskie z zastosowaniem arkusza kalkulacyjnego
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
 
Podstawy biochemii 2021-2022
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
 
Żywność modyfikowana genetycznie
- Prowadzący: dr hab. Edyta Gendaszewska-Darmach
 
Concluding Business Contracts
- Prowadzący: dr inż. Maria Woźniak-Malczewska
 
Projekt grupowy PBL 1
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
 - Prowadzący: dr inż. Elżbieta Karlińska
 - Prowadzący: dr hab. inż. Monika Kosmala
 - Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
 
Tekstura, reologia i profil termiczny żywności (2021)
Wykład i laboratoria
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
 - Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
 - Prowadzący: dr inż. Radosław Mostowski
 
Modern trends in fermentation technology 1
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 
Gospodarka cieplna cukrowni
- Prowadzący: dr inż. Radosław Gruska
 
Elementy mikrobiologii prognostycznej w cukiernictwie i piekarstwie
- Prowadzący: dr inż. Hubert Antolak
 
Seminarium specjalizacyjne
- Prowadzący: dr inż. Aneta Antczak-Chrobot
 
Kontrola procesu produkcji cukru
- Prowadzący: dr inż. Aneta Antczak-Chrobot
 
Aparatura przemysłu cukierniczego i skrobiowego
- Prowadzący: dr hab. inż. Justyna Rosicka-Kaczmarek
 
Technologia skrobi i cukiernictwa
- Prowadzący: dr hab. inż. Justyna Rosicka-Kaczmarek