- Alcoholic beverages in the world 25/26- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 - Alcoholic beverages in the world 2024- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 - Alcoholic Beverages in the World- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 - Bezpieczeństwo produkcji żywności i potraw- Prowadzący: dr inż. Magdalena Efenberger-Szmechtyk
- Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
 - 25/26 Relacje z klientem - Materiały do zajęć z przedmiotu Relacje z klientem - Prowadzący: dr inż. Aleksandra Makowska
 - Logistyka- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Andrzej Szymonik
 - Browary restauracyjne- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka
- Prowadzący: mgr inż. Kamil Królak
 - Projekt grupowy PBL_MŻiŻ_2021/2022- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska
- Prowadzący: dr inż. Elżbieta Karlińska
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
 - Budowanie relacji z otoczeniem, MŻiŻ, stacj. 5- Kierunek: Menedżer Żywności i Żywienia - Rodzaj studiów: stacjonarne I stopnia, licencjackie - Semestr: 5 - ECTS: 0532016811 - Prowadzący: dr inż. Iwona Wilk
 - Menedżer żywności i zywienia- Prowadzący: dr hab. inż. Krzysztof Ziemiński
 - Mikro- i makroelementy w żywności- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Joanna Leszczyńska
 - Pomiar i analiza satysfakcji klienta w branży Horeca- Prowadzący: dr Mirella Barańska-Fischer
 - Techniki sprzedaży usług gastronomicznych- Prowadzący: dr Mirella Barańska-Fischer
 - Budowanie relacji z otoczeniem- Prowadzący: mgr inż. Marcin Żaworonek
 - Trendy w opakowalnictwie żywności- Prowadzący: dr inż. Radosław Mostowski
 - Analiza sensoryczna produktów spożywczych 2020/2021- Innowacje w biznesie- Menedżer żywności i żywienia - Prowadzący: dr Robert Blażlak
 - Komputerowe projektowanie reklamy- Prowadzący: dr hab. inż. Grzegorz Szymański
 - 2021 MŻiŻ ST Logistyka- Prowadzący: dr inż. Maciej Bielecki
 - Nowe trendy w żywności- Najważniejsze trendy producenckie i konsumenckie dotyczące produkcji żywności, surowców i stosowanych procesów, w Polsce oraz w ujęciu globalnym. Przedmiot w formie projektu. - Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
- Prowadzący: Radosław Mostowski
 - Partyka zawodowa_r_akd_2019_20- Praktyka zawodowa na kierunku Menedżer żywności i żywienia realizowanym od roku akademickiego 2019/20 ze względu na praktyczny profil studiów na tym kierunku została zaplanowana do realizacji przez studentów w trakcie 6 miesięcy z rozliczeniem do końca 6 semestru. - Prowadzący: dr inż. Joanna Grzelczyk
- Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Oracz
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
 - Praktyka zawodowa- Praktyka zawodowa na kierunku Menedżer żywności i żywienia realizowanym od roku akademickiego 2018/19 ze względu na praktyczny profil studiów na tym kierunku został zaplanowany do realizacji przez studentów w trakcie 13 tygodni z rozliczeniem do końca 6 semestru. - Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Oracz
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
 - Warsztaty kulinarne i menedżerskie- Zajęcia warsztatowe prowadzone przez praktyka z branży HoReCa doskonalące umiejętności w zakresie organizacji i zarządzania zakładami świadczącymi usługi gastronomiczne. - Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
- Prowadzący: Dariusz Trzmielak