Skip to main content

WIKAMP BiNoŻ

WIKAMP BiNoŻ

  • English ‎(en)‎
    English ‎(en)‎ Polski ‎(pl)‎
Log in
  • Home

Navigation

  • Home

Main page menu

  • BINOZ
  • Employee area
  • Students area
  • WIKAMP assistance
  • Courses
  • Internal rules of law
  • University Information
  • Register Your problem

I rok

  1. Home
  2. Courses
  3. Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
  4. Studia stacjonarne I stopnia
  5. I rok
  • 1 Page 1
  • 2 Page 2
  • » Next page
  • Koloidy w żywności
    Koloidy w żywności

    Przedmiot obieralny, kierunek TZZC, semestr II, stopień 1

    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Kowalska-Baron
  • Postępy w biologicznej analizie żywności
    Postępy w biologicznej analizie żywności
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
    • Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
  • Mikrobiologia żywności kopia 2
    Mikrobiologia żywności kopia 2
    • Prowadzący: dr inż. Magdalena Efenberger-Szmechtyk
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
    • Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
  • Podstawy dietetyki - wykład i projekt
    Podstawy dietetyki - wykład i projekt
    • Prowadzący: dr hab. inż. Beata Smolińska
  • Mikrobiologia żywności kopia 1
    Mikrobiologia żywności kopia 1
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
    • Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
  • Polska żywnośc tradycyjna
    Polska żywnośc tradycyjna
    • Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
  • Ochrona własności intelektualnej
    Ochrona własności intelektualnej
    • Prowadzący: dr inż. Maria Woźniak-Malczewska
  • Żywienie człowieka - wykłady
    Żywienie człowieka - wykłady
    • Prowadzący: dr inż. Dorota Mańkowska
  • Mikrobiologia Żywności
    Mikrobiologia Żywności
    • Prowadzący: dr inż. Magdalena Efenberger-Szmechtyk
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
    • Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
  • Polska żywność tradycyjna
    Polska żywność tradycyjna
    • Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
  • Żywienie człowieka - ćwiczenia
    Żywienie człowieka - ćwiczenia
    • Prowadzący: dr inż. Dorota Mańkowska
  • Chemia ogólna
    Chemia ogólna
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Joanna Leszczyńska
  • Technologie informatyczne 1_TŻŻC_vb
    Technologie informatyczne 1_TŻŻC_vb

    Kurs dla ścieżki programowej 2020/21 wprowadzający w zagadnienia związane z zastosowaniami wybranych narzędzi informatyki w życiu codziennym.

    • Prowadzący: dr inż. Aneta Antczak-Chrobot
    • Prowadzący: dr hab. inż. Krzysztof Kołodziejczyk
    • Prowadzący: dr inż. Michał Koter
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
    • Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
    • Prowadzący: dr hab. inż. Maciej Wojtczak
  • Dokumentacja techniczna z elementami maszynoznawstwa TŻiŻC
    Dokumentacja techniczna z elementami maszynoznawstwa TŻiŻC

    Zajęcia z CAD, rysunku technicznego oraz wybranych elementów maszynoznawstwa.

    • Prowadzący: dr inż. Andrzej Czarnecki
    • Prowadzący: dr inż. Michał Koter
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Tomasz Olejnik
  • Akademicki savoir-vivre 1
    Akademicki savoir-vivre 1

    Vademecum kultury studenta:

    - kontakt bezpośredni

    - objaśnienia dotyczące tytułów naukowych

    - korespondencja mailowa do wykładowcy, o przedłużenie sesji, staż itd.

    - dress-code

    • Prowadzący: dr Edyta Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna laboratorium TŻŻC
    Chemia organiczna laboratorium TŻŻC
    • Prowadzący: mgr inż. Małgorzata Grzyb
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Kowalska-Baron
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
    • Prowadzący: dr Ewa Maciejczyk
    • Prowadzący: dr Anna Sykuła
  • Polska żywność tradycyjna
    Polska żywność tradycyjna
  • Podstawy psychologii
    Podstawy psychologii
    • Prowadzący: dr Szymon Wierzbiński
  • Chemia ogólna i nieorganiczna - ćwiczenia rachunkowe
    Chemia ogólna i nieorganiczna - ćwiczenia rachunkowe

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Bryszewska
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
    • Prowadzący: dr Anna Sykuła
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Włodarczyk
  • Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna
    Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: Elżbieta Łodyga-Chruścińska
  • Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna
    Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna

    Zaznajomienie studentów z własnościami pierwiastków chemicznych i ich zdolności do udziału w procesach życia, wchodzenia w reakcje chemiczne, katalizowanie procesów technologicznych i analitycznych. Omówienie zdolności do tworzenia nowych związków i wykorzystania już istniejących w pracowniach analitycznych i laboratoriach badawczych. Zdolność do tworzenia nowych materiałów oraz związków, które mogą mieć wyraźny wpływ na przebieg procesów celowych i przypadkowych. Możliwości wpływania pierwiastków na środowisko i procesy wytwórcze globu. Istotnym elementem w procesie nauczania tego przedmiotu mają zajęcia praktyczne obliczeniowe, analityczne i poznawcze.

    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Bryszewska
    • Prowadzący: Urszula Kucharska
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
  • Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna - laboratorium
    Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna - laboratorium

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Bryszewska
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
    • Prowadzący: dr Anna Sykuła
  • Chemia organiczna
    Chemia organiczna

    Ćwiczenia z chemii organicznej-nazewnictwo związków organicznych, izomeria, węglowodory i ich chlorowcopochodne, alkohole, fenole, etery, aldehydy, ketony, kwasy karboksylowe i ich pochodne, aminy

    • Prowadzący: Małgorzata Grzyb
    • Prowadzący: mgr inż. Małgorzata Grzyb
    • Prowadzący: Danuta Kalemba
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Kowalska-Baron
    • Prowadzący: Anna Lis
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
  • Chemia organiczna wykład
    Chemia organiczna wykład

    studia stacjonarne, I stopień, I rok, II semestr, Technologia żywności i żywienia człowieka

    przedmiot obowiązkowy

    • Prowadzący: Danuta Kalemba
  • Dokumentacja techniczna z elementami maszynoznawstwa
    Dokumentacja techniczna z elementami maszynoznawstwa
    • Prowadzący: dr hab. inż. Marek Solecki
  • Facts and Myths in Human Nutrition TŻiŻ
    Facts and Myths in Human Nutrition TŻiŻ

    Cechy procesu naukowego w dietetyce opartej na dowodach. Wybrane błędy logiczne. Siła dowodu naukowego w naukach o żywieniu człowieka. Popularne diety. Codzienne wybory żywieniowe (mleko, mięso, warzywa, cukier). Żywność ekologiczna. Suplementy diety. Działanie rakotwórcze i przeciwnowotworowe wybranych substancji. Żywienie w wybranych chorobach. Alergie i nietolerancje, profilaktyka żywieniowa.


    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr inż. Iwona Majak
  • Koloidy w żywności
    Koloidy w żywności

    Ogólna charakterystyka, metody otrzymywania i trwałość układów koloidalnych. Podstawowe typy układów koloidalnych występujących w żywności. Praktyczne aspekty dotyczące koloidów w żywności. Wybrane metody doświadczalne badania układów koloidalnych w żywności.

     

  • Metrologia i pomiary w przemyśle spożywczym
    Metrologia i pomiary w przemyśle spożywczym

    Przedmiot obejmuje informacje dotyczące wzorców, pomiarów oraz sposobów dokonywania pomiarów różnych wielkości fizycznych oraz zasad interpretacji uzyskanych wyników. Omawiane są różne metody pomiarów wybranych parametrów w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w kontekście uzyskania pożądanej dokładności pomiaru.

    • Prowadzący: dr inż. Radosław Gruska
  • Ochrona własności intelektualnej TZZC
    Ochrona własności intelektualnej TZZC

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
  • Podstawy zrównoważonego rozwoju
    Podstawy zrównoważonego rozwoju

    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Elżbieta Sobiecka
  • 1 Page 1
  • 2 Page 2
  • » Next page

Politechnika Łódzka

ul. Żeromskiego 116
90-924 Łódź
NIP: 727 002 18 95

Centrum E-Learningu

Main page of CEL
Location
Work hours


WIKAMP technical support
bok@edu.p.lodz.pl
+48426312806

Useful links

  • Main page of TUL
  • Library of TUL
  • E-mail
  • WebDziekanat
  • Office
  • VirTUL
Facebook Twitter Linkedin Instagram Youtube Researchgate VK.com

Get the mobile app

Wikamp assistance
You are not logged in. (Log in)
The Wikamp platform is based on Moodle
The Wikamp platform is developed and maintained by E-learning center of the Lodz University of Technology