Główne bloki treści

Lidia Piekarska-Radzik

Lidia Piekarska-Radzik

dr inż.

Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
I53, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii – Jednostka nadrzędna: Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

O mnie

ORCID ID: orcid.org/0000-0002-9438-0299

OBSZARY BADAWCZE

  • Bakterie kwasu mlekowego i ich metabolity
  • Probiotyki, prebiotyki, synbiotyki
  • Mikrobiota jelitowa
  • Wpływ ekstraktów roślinnych na mikroorganizmy zanieczyszczające żywność
  • Żywność funkcjonalna i fermentowana
  • Zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności

UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH

  • Wykonawca-badacz, w ramach projektu NCN-OPUS „Potencjał kombinowanego procesu osmokoncentracja-fermentacja mlekowa w kształtowaniu profilu składników bioaktywnych nowych odmian cebul badanych w modelu in-vivo”, UMO-2022/45/B/NZ9/00550

FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE POZA PŁ

  • Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Sekcja PTTŻ „Probiotyki i prebiotyki w żywności”

Działalność naukowa

Publikacje
Działalność naukowa
Publikacje
Patenty
Działalność naukowa
Patenty
Projekty
Działalność naukowa
Projekty
Inne
Działalność naukowa
Inne

Działalność dydaktyczna

Dla studentów
Działalność dydaktyczna
Dla studentów
Konsultacje
Działalność dydaktyczna
Konsultacje
Inne
Działalność dydaktyczna
Inne