Przejdź do głównej zawartości

WIKAMP BiNoŻ

WIKAMP BiNoŻ

  • Polski ‎(pl)‎
    English ‎(en)‎ Polski ‎(pl)‎
Zaloguj się
  • Start

Nawigacja

  • Start

Menu strony głównej

  • Strona wydziału BINOZ
  • Strefa pracownika
  • Strefa studenta
  • Wsparcie WIKAMP
  • Przedmioty
  • Wewnętrzne akty normatywne
  • Portal Informacyjny PŁ
  • Zgłoś problem

I rok

  1. Start
  2. Przedmioty
  3. Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
  4. Studia stacjonarne I stopnia
  5. I rok
  • 1 Strona 1
  • 2 Strona 2
  • » Następna strona
  • Koloidy w żywności
    Koloidy w żywności

    Przedmiot obieralny, kierunek TZZC, semestr II, stopień 1

    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Kowalska-Baron
  • Postępy w biologicznej analizie żywności
    Postępy w biologicznej analizie żywności
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
    • Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
  • Mikrobiologia żywności kopia 2
    Mikrobiologia żywności kopia 2
    • Prowadzący: dr inż. Magdalena Efenberger-Szmechtyk
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
    • Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
  • Podstawy dietetyki - wykład i projekt
    Podstawy dietetyki - wykład i projekt
    • Prowadzący: dr hab. inż. Beata Smolińska
  • Mikrobiologia żywności kopia 1
    Mikrobiologia żywności kopia 1
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
    • Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
  • Polska żywnośc tradycyjna
    Polska żywnośc tradycyjna
    • Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
  • Ochrona własności intelektualnej
    Ochrona własności intelektualnej
    • Prowadzący: dr inż. Maria Woźniak-Malczewska
  • Żywienie człowieka - wykłady
    Żywienie człowieka - wykłady
    • Prowadzący: dr inż. Dorota Mańkowska
  • Mikrobiologia Żywności
    Mikrobiologia Żywności
    • Prowadzący: dr inż. Magdalena Efenberger-Szmechtyk
    • Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
    • Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
  • Polska żywność tradycyjna
    Polska żywność tradycyjna
    • Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
  • Żywienie człowieka - ćwiczenia
    Żywienie człowieka - ćwiczenia
    • Prowadzący: dr inż. Dorota Mańkowska
  • Chemia ogólna
    Chemia ogólna
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Joanna Leszczyńska
  • Technologie informatyczne 1_TŻŻC_vb
    Technologie informatyczne 1_TŻŻC_vb

    Kurs dla ścieżki programowej 2020/21 wprowadzający w zagadnienia związane z zastosowaniami wybranych narzędzi informatyki w życiu codziennym.

    • Prowadzący: dr inż. Aneta Antczak-Chrobot
    • Prowadzący: dr hab. inż. Krzysztof Kołodziejczyk
    • Prowadzący: dr inż. Michał Koter
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
    • Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
    • Prowadzący: dr hab. inż. Maciej Wojtczak
  • Dokumentacja techniczna z elementami maszynoznawstwa TŻiŻC
    Dokumentacja techniczna z elementami maszynoznawstwa TŻiŻC

    Zajęcia z CAD, rysunku technicznego oraz wybranych elementów maszynoznawstwa.

    • Prowadzący: dr inż. Andrzej Czarnecki
    • Prowadzący: dr inż. Michał Koter
    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Tomasz Olejnik
  • Akademicki savoir-vivre 1
    Akademicki savoir-vivre 1

    Vademecum kultury studenta:

    - kontakt bezpośredni

    - objaśnienia dotyczące tytułów naukowych

    - korespondencja mailowa do wykładowcy, o przedłużenie sesji, staż itd.

    - dress-code

    • Prowadzący: dr Edyta Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna laboratorium TŻŻC
    Chemia organiczna laboratorium TŻŻC
    • Prowadzący: mgr inż. Małgorzata Grzyb
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Kowalska-Baron
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
    • Prowadzący: dr Ewa Maciejczyk
    • Prowadzący: dr Anna Sykuła
  • Polska żywność tradycyjna
    Polska żywność tradycyjna
  • Podstawy psychologii
    Podstawy psychologii
    • Prowadzący: dr Szymon Wierzbiński
  • Chemia ogólna i nieorganiczna - ćwiczenia rachunkowe
    Chemia ogólna i nieorganiczna - ćwiczenia rachunkowe

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Bryszewska
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
    • Prowadzący: dr Anna Sykuła
    • Prowadzący: dr inż. Katarzyna Włodarczyk
  • Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna
    Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: Elżbieta Łodyga-Chruścińska
  • Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna
    Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna

    Zaznajomienie studentów z własnościami pierwiastków chemicznych i ich zdolności do udziału w procesach życia, wchodzenia w reakcje chemiczne, katalizowanie procesów technologicznych i analitycznych. Omówienie zdolności do tworzenia nowych związków i wykorzystania już istniejących w pracowniach analitycznych i laboratoriach badawczych. Zdolność do tworzenia nowych materiałów oraz związków, które mogą mieć wyraźny wpływ na przebieg procesów celowych i przypadkowych. Możliwości wpływania pierwiastków na środowisko i procesy wytwórcze globu. Istotnym elementem w procesie nauczania tego przedmiotu mają zajęcia praktyczne obliczeniowe, analityczne i poznawcze.

    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Bryszewska
    • Prowadzący: Urszula Kucharska
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
  • Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna - laboratorium
    Chemia ogólna, nieorganiczna i analityczna - laboratorium

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Bryszewska
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
    • Prowadzący: dr Anna Sykuła
  • Chemia organiczna
    Chemia organiczna

    Ćwiczenia z chemii organicznej-nazewnictwo związków organicznych, izomeria, węglowodory i ich chlorowcopochodne, alkohole, fenole, etery, aldehydy, ketony, kwasy karboksylowe i ich pochodne, aminy

    • Prowadzący: Małgorzata Grzyb
    • Prowadzący: mgr inż. Małgorzata Grzyb
    • Prowadzący: Danuta Kalemba
    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Kowalska-Baron
    • Prowadzący: Anna Lis
    • Prowadzący: dr inż. Agata Łącka
  • Chemia organiczna wykład
    Chemia organiczna wykład

    studia stacjonarne, I stopień, I rok, II semestr, Technologia żywności i żywienia człowieka

    przedmiot obowiązkowy

    • Prowadzący: Danuta Kalemba
  • Dokumentacja techniczna z elementami maszynoznawstwa
    Dokumentacja techniczna z elementami maszynoznawstwa
    • Prowadzący: dr hab. inż. Marek Solecki
  • Facts and Myths in Human Nutrition TŻiŻ
    Facts and Myths in Human Nutrition TŻiŻ

    Cechy procesu naukowego w dietetyce opartej na dowodach. Wybrane błędy logiczne. Siła dowodu naukowego w naukach o żywieniu człowieka. Popularne diety. Codzienne wybory żywieniowe (mleko, mięso, warzywa, cukier). Żywność ekologiczna. Suplementy diety. Działanie rakotwórcze i przeciwnowotworowe wybranych substancji. Żywienie w wybranych chorobach. Alergie i nietolerancje, profilaktyka żywieniowa.


    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr inż. Iwona Majak
  • Koloidy w żywności
    Koloidy w żywności

    Ogólna charakterystyka, metody otrzymywania i trwałość układów koloidalnych. Podstawowe typy układów koloidalnych występujących w żywności. Praktyczne aspekty dotyczące koloidów w żywności. Wybrane metody doświadczalne badania układów koloidalnych w żywności.

     

  • Metrologia i pomiary w przemyśle spożywczym
    Metrologia i pomiary w przemyśle spożywczym

    Przedmiot obejmuje informacje dotyczące wzorców, pomiarów oraz sposobów dokonywania pomiarów różnych wielkości fizycznych oraz zasad interpretacji uzyskanych wyników. Omawiane są różne metody pomiarów wybranych parametrów w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w kontekście uzyskania pożądanej dokładności pomiaru.

    • Prowadzący: dr inż. Radosław Gruska
  • Ochrona własności intelektualnej TZZC
    Ochrona własności intelektualnej TZZC

    Opis przedmiotu:

    w wersji polskiej - TUTAJ
    w wersji angielskiej - TUTAJ

    • Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
  • Podstawy zrównoważonego rozwoju
    Podstawy zrównoważonego rozwoju

    • Prowadzący: prof. dr hab. inż. Elżbieta Sobiecka
  • 1 Strona 1
  • 2 Strona 2
  • » Następna strona

Politechnika Łódzka

ul. Żeromskiego 116
90-924 Łódź
NIP: 727 002 18 95

Centrum E-Learningu

Strona główna CEL PŁ
Lokalizacja
Godziny pracy


Pomoc techniczna WIKAMP
bok@edu.p.lodz.pl
+48426312806

Przydatne linki

  • Strona główna PŁ
  • Biblioteka PŁ
  • Poczta elektroniczna
  • WebDziekanat
  • Office
  • VirTUL
Facebook Twitter Linkedin Instagram Youtube Researchgate VK.com

Pobierz aplikację mobilną

Wsparcie WIKAMP
Nie jesteś zalogowany(a) (Zaloguj się)
Platforma WIKAMP bazuje na Moodle
Platforma WIKAMP jest rozwijana i utrzymywana przez Centrum E-Learningu Politechniki Łódzkiej