Specjalistyczne technologie i aparatura w produkcji żywności
- Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Oracz
Mikrobiologia techniczna 2024/2025
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
- Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Inżynieria genetyczna 2025
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: dr inż. Marcin Szustak
Strategie walki z drobnoustrojami 2024_2025
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Systemy_ekspresyjne_w_produkcji_enzymów_2025
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Pietrzyk-Brzezińska
Bioinformatyka
Przedmiot skupia się na rozwijaniu umiejętności niezbędnych do przeprowadzania podstawowych analiz bioinformatycznych.
- Prowadzący: dr inż. Iga Jodłowska
- Prowadzący: dr inż. Monika Kaczmarek
- Prowadzący: dr inż. Małgorzata Wlaźlak
Biokataliza stosowana 2025
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Praktyka zawodowa
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Praktyka zawodowa25
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Żywność funkcjonalna
- Prowadzący: dr inż. Dominika Kajszczak
Wybór specjalności - opiekun roku
- Prowadzący: dr inż. Sylwia Ścieszka
Procesy fermentacyjne w przemyśle spożywczym_2024_2025
- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska-Kubczak
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Inżynieria genetyczna 2024
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: mgr Dorota Leo
- Prowadzący: dr inż. Marcin Szustak
Strategie walki z drobnoustrojami 2023/2024
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Biokataliza stosowana 2024
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Biotechnologia i opiekun roku
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
Procesy fermentacyjne w przemyśle spożywczym_2023_2024
- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska-Kubczak
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
- Prowadzący: dr inż. Sylwia Ścieszka
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Spektrometria jako narzędzie analizy pierwiastków
- Prowadzący: dr Anna Sykuła
Żywność i Napoje Fermentowane Różnych Regionów Świata 2023
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Strategie walki z drobnoustrojami 2022/2023
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Inżynieria genetyczna 2023
- Prowadzący: dr inż. Alicja Buchowiecka
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: mgr Dorota Leo
- Prowadzący: dr inż. Marcin Szustak
- Prowadzący: dr inż. Izabela Szymczak
Mikrobiologia techniczna kopiuj 1
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
- Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Żywność i napoje fermentowane
- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Diowksz
- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska-Kubczak
- Prowadzący: dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
- Prowadzący: dr inż. Sylwia Ścieszka
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Projekt inżynierski 2024/25
- Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Berłowska
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Dorota Kręgiel
- Prowadzący: dr hab. inż. Olga Marchut-Mikołajczyk
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Struszczyk-Świta
- Prowadzący: dr hab. inż. Justyna Szulc
Bioinformatyka 22/23
- Prowadzący: dr inż. Izabela Szymczak
Praktyki obowiązkowe_I stopień_specjalność: Mikrobiologia Techniczna (MT), Żywność i Napoje Fermentowane (ŻiNF)
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
Praktyka zawodowa
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Biokataliza stosowana 2023
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Bujacz
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grzegorz Bujacz
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Biotechnologia w produkcji szczepionek nowej generacji
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z różnymi rodzajami szczepionek i technologiami ich wytwarzania.
- Prowadzący: dr hab. Edyta Gendaszewska-Darmach
Procesy fermentacyjne w przemyśle spożywczym_2022/2023
- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska-Kubczak
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
- Prowadzący: dr inż. Sylwia Ścieszka
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska