- Projekt FERS_MŻiŻ od r.a. 2025/2025- Sprawy organizacyjne w zakresie realizacji form wsparcia przewidzianych w projekcie FERS "Kształcenie na potrzeby gospodarki". Kontakt Edumakera ze studentami. - Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
 - Podstawy techniki w branży HoReCa- Prowadzący: dr inż. Radosław Gruska
 - Chemia i analiza żywności- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Grzelak-Błaszczyk
- Prowadzący: dr inż. Joanna Grzelczyk
- Prowadzący: dr inż. Elżbieta Karlińska
- Prowadzący: dr hab. inż. Monika Kosmala
- Prowadzący: dr inż. Iwona Majak
- Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 - Aspekty etyczne w produkcji żywności- Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
- Prowadzący: dr hab. inż. Zbigniew Wiśniewski
 - Technologie Informatyczne- Zaawansowane funkcje edytora tekstu. Tworzenie prezentacji multimedialnych. Sieci komputerowe. Narzędzia IT pracy 
 grupowej. Cyberbezpieczeństwo. Sztuczna inteligencja. Zakładanie stron internetowych.- Prowadzący: dr hab. inż. Krzysztof Kołodziejczyk
- Prowadzący: dr hab. inż. Zbigniew Wiśniewski
 - Żywienie człowieka - Składniki żywności i ich trawienie i przyswajanie, budowa i fizjologia układu pokarmowego, zapotrzebowanie na składniki odżywcze, mikrobiota człowieka, wybrane wskaźniki antropometryczne, bilansowanie diet zbiorowych, metody oceny diet w żywieniu zbiorowym. - Prowadzący: dr inż. Iwona Majak
- Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
- Prowadzący: dr John Speller
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Katarzyna Śliżewska
 - Podstawy zarządzania z elementami etyki- Prowadzący: dr inż. Sylwia Flaszewska
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Szymańska
- Prowadzący: dr hab. inż. Zbigniew Wiśniewski
- Prowadzący: dr Łukasz Zaorski-Sikora
 - Praktyczne zastosowania arkusza kalkulacyjnego- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
- Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
- Prowadzący: dr hab. inż. Zbigniew Wiśniewski
 - Mikrobiologia żywności - Rodzaj i godziny zajęć 
 • Wykład: 30
 • Zajęcia laboratoryjne: 45- Prowadzący: dr inż. Magdalena Efenberger-Szmechtyk
- Prowadzący: dr John Speller
- Prowadzący: dr inż. Sylwia Ścieszka
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Katarzyna Śliżewska
 - Prawo żywnościowe- Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
- Prowadzący: dr hab. inż. Justyna Rosicka-Kaczmarek
 - Alcoholic beverages in the world 22/23- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 - Kulinarne aspekty wielokulturowości_22/23- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
 - Podstawy technologii żywności w I-53- Zajęcia laboratoryjne z przedmiotu Podstawy technologii żywności realizowane w Instytucie Technologii Fermentacji i Mikrobiologii dla kierunku Menedżer Żywności i Żywienia, stopień I lic., semestr 2. - Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
- Prowadzący: dr inż. Sylwia Ścieszka
 - Towaroznawstwo żywności i potraw - 22- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 - 2021/2022, Marketing usług, MŻiŻ, stacj. 1- Kierunek: Menedżer Żywności i Żywienia - Rodzaj studiów: stacjonarne I stopnia, licencjackie - Semestr: 1 - ECTS: 0532019511 - Prowadzący: dr inż. Iwona Wilk
 - Finansowanie działalności biznesowej kopiuj 1- Prowadzący: dr Przemysław Pomykalski
 - B Przedsiębiorczość- Test ma się odbyć 29 listopada br. (pon.) w godz. 15.00-15.30 - Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Golińska-Pieszyńska
 - 2021/2022 Kształtowanie kompetencji menedżerskich- Prowadzący: dr hab. Anna Walecka
 - Ekologia i ochrona środowiska w przemyśle spożywczym- Prowadzący: dr hab. inż. Krzysztof Ziemiński
 - Ekologiczne uwarunkowania działalności rynkowej w branży HoReCa, MŻiŻ, stacj. 2- Kierunek: Menedżer Żywności i Żywienia - Rodzaj studiów: stacjonarne I stopnia, licencjackie - Semestr: 2 - ECTS: 0532021711 - Prowadzący: dr inż. Iwona Wilk
 - Towaroznawstwo żywności i potraw 1- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 - Podstawy technologii żywności 2020/2021- Prowadzący: Agnieszka Jaśniewska
- Prowadzący: mgr inż. Agnieszka Jaśniewska
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
 - Żywność prozdrowotna i funkcjonalna- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Diowksz
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Katarzyna Śliżewska
 - Technologie informatyczne 1_MŻŻ_vb- Kurs dla ścieżki programowej 2020/21 wprowadzający w zagadnienia związane z zastosowaniami wybranych narzędzi informatyki w życiu codziennym. - Prowadzący: dr inż. Aneta Antczak-Chrobot
- Prowadzący: dr hab. inż. Krzysztof Kołodziejczyk
- Prowadzący: dr inż. Michał Koter
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
- Prowadzący: dr hab. inż. Michał Sójka
- Prowadzący: dr hab. inż. Zbigniew Wiśniewski
- Prowadzący: dr hab. inż. Maciej Wojtczak
 - Projekt gastronomiczny- Projekt gastronomiczny - fakultet - Prowadzący: dr inż. Joanna Grzelczyk
 - Przedsiębiorczość- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Golińska-Pieszyńska
 - Podstawy zarządzania- Prowadzący: mgr inż. Marcin Żaworonek
 - Marketing usług- Wykład z przedmiotu "Marketing usług" - Prowadzący: dr inż. Iwona Wilk
 - Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności- Prowadzący: dr inż. Hubert Antolak
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
- Prowadzący: Lidia Piekarska-Radzik
- Prowadzący: Marta Sośnicka
- Prowadzący: mgr inż. Marta Sośnicka
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Katarzyna Śliżewska
 - Fakty i mity o żywieniu człowieka- Cechy procesu naukowego w dietetyce opartej na dowodach. 
 Wybrane efekty poznawcze wpływające na decyzje żywieniowe. Siła dowodu naukowego w naukach o żywieniu człowieka. Popularne diety. Codzienne wybory żywieniowe (mleko, mięso, warzywa, cukier). Żywność ekologiczna. Suplementy diety. Działanie rakotwórcze i przeciwnowotworowe wybranych substancji. Żywienie w wybranych chorobach. Alergie i nietolerancje, profilaktyka żywieniowa u dzieci i kobiet ciężarnych.- Opis przedmiotu: - Prowadzący: dr inż. Iwona Majak