Praktyka zawodowa 2025 - BMiP - 2 stopień
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
WebTools for Scientist 2025
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Pietrzyk-Brzezińska
Inżynieria Bioreaktorowa
- Prowadzący: dr inż. Piotr Drożdżyński
- Prowadzący: dr hab. inż. Olga Marchut-Mikołajczyk
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Struszczyk-Świta
- Prowadzący: dr inż. Marcin Szustak
Seminarium dyplomowe
Szanowni Państwo,
uprzejmie proszę o założenie przedmiotu na WIKAMPIE dla studentów kierunku biotechnologia. Z góry dziękuję.
Z poważaniem
dr hab. inż. Aneta Białkowska, prof. uczelni
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
Bioinformatyka zaawansowana 2025
Przedmiot skupia się na rozwijaniu umiejętności niezbędnych do przeprowadzania zaawansowanych analiz bioinformatycznych.
- Prowadzący: dr inż. Monika Kaczmarek
- Prowadzący: dr inż. Małgorzata Wlaźlak
Praktyka zawodowa 2025
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Technologia słodownictwa i piwowarstwa
- Prowadzący: dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka
Technologia produkcji etanolu i napojów spirytusowych 2024/2025
Przedmiot realizowany dla studentów studiów II stopnia kier. biotechnologia (2 semestr studiów 3-semestralnych i 3 sem. studiów 4-semestralnych), specjalność Mikrobiologia stosowana i technologie fermentacyjne.
- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
Biotechnologia 2024- 2025
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Inżynieria białka
Dzień dobry,
uprzejmie proszę o założenie przedmiotu o nazwie Inż. białka_2024_2025.
Z poważaniem
dr hab. inż. Aneta Białkowska, prof. uczelni
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: dr inż. Iga Jodłowska
Patogeneza drobnoustrojów
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Elżbieta Klewicka
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Egzamin Kompetencyjny BMiP 2023
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Iga Jodłowska
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Pietrzyk-Brzezińska
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Podsędek
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Struszczyk-Świta
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Zakłos-Szyda
Aparatura i Procesy Specjalizacyjne
- Prowadzący: dr inż. Piotr Drożdżyński
Ulepszanie szczepów przemysłowych 2024
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
- Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
Technologia produkcji etanolu i napojów spirytusowych
Przedmiot jest realizowany dla studentów studiów II stopnia kier. Biotechnologia, specj. Mikrobiologia stosowana i technologie fermentacyjne:
3-semestralnych ( 05 19 0080 01 ) - w semestrze 2 oraz 4-semestralnych (05 19 0080 08) w semestrze 3- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska-Kubczak
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
Drożdże jako suplementy diety 2023/2024
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Bioinformatyka 4 sem 23/24
- Prowadzący: dr inż. Izabela Szymczak
Biotechnologia w gospodarce obiegu zamkniętego
- Prowadzący: dr inż. Piotr Drożdżyński
- Prowadzący: dr hab. inż. Olga Marchut-Mikołajczyk
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Struszczyk-Świta
Biologia molekularna mikroorganizmów 2022/2023
- Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
Praktyki obowiązkowe_II stopień_specjalność: Mikrobiologia Stosowana i Technologie Fermentacyjne (MSiTF)
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
Technologia produkcji etanolu i napojów spirytusowych
przedmiot realizowany dla studentów kierunku biotechnologia II stopnia, specjalność Mikrobiologia stosowana i technologie fermentacyjne
- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska-Kubczak
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
Technologia słodownictwa i piwowarstwa
- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka
Biotechnologia
- Prowadzący: dr inż. Piotr Drożdżyński
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Analityka Mikrobiologiczna
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
- Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Aplikacja aktów prawnych w mikrobiologii
- Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
Inzynieria białka_Bio2022/2023
Przedmiot: Inżynieria białka (wykład, laboratorium)
Kierunek: Biotechnologia
St. II stopnia, sem. 2
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: dr inż. Iga Jodłowska
Ulepszanie szczepów przemysłowych 2021_2022
- Prowadzący: Angelika Adamiak
- Prowadzący: Joanna Byczkowska
- Prowadzący: Alicja Cieślik
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
- Prowadzący: Karolina Klatka
- Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
- Prowadzący: Patrycja Rowińska
- Prowadzący: Bartosz Staniewicz
Genomika FiS 2022, 23 i 24
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Kubiak
Inżynieria białka
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
Drożdże jako suplementy diety 2021/2022
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska