Inżynieria białka
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: dr inż. Iga Jodłowska
Praktyka zawodowa
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Egzamin Kompetencyjny BMiP 2023
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Pietrzyk-Brzezińska
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Podsędek
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Zakłos-Szyda
Technologia winiarstwa 22/23
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Technologia winiarstwa 21/22
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Seminarium dyplomowe 2
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Alina Kunicka-Styczyńska
Marketing
W ramach przedmiotu studenci zapoznają się z rolą i miejscem marketingu w przedsiębiorstwie. Poznają kompozycję elementów marketingu Mix oraz zagadnienia związane z nowoczesnym marketingiem.
- Prowadzący: dr inż. Piotr Józwiak
Metody analityczne w przemyśle fermentacyjnym
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska-Kubczak
- Prowadzący: mgr inż. Agnieszka Jaśniewska
- Prowadzący: dr inż. Paulina Legumina
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Metody spektroskopowe
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Bujacz
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Grzegorz Bujacz
Podstawy projektowania i rozwoju linii technologicznych
Zasady opracowania dokumentacji technicznej. Analiza niezawodności przedsięwzięcia inwestycyjnego. Lokalizacja ogólna i szczegółowa zakładów spożywczych. Projektowanie programu produkcji. Bilanse surowcowe i materiałowe. Zasady budowy schematów blokowych procesu technologicznego oraz schematów technologicznych instalacji. Zasady oraz przykłady dostosowania warunków pracy poszczególnych aparatów oraz instalacji do wymogów technologii. Wpływ technologii i warunków produkcji na jakość produktu i zużycie energii. Metody sprawdzania poprawności przyjętych założeń technologicznych. Zasady opracowania wytycznych do kontroli i regulacji przebiegu procesów technologicznych. Zasady opracowania założeń projektu procesowego instalacji produkcyjnej. Przestrzenne rozmieszczenie maszyn i urządzeń. Projektowanie zapasów magazynowych i pomieszczeń magazynowych. Przewidywanie zapotrzebowania czynników energetycznych. Projektowanie wymogów transportu wewnętrznego i zewnętrznego. Projektowanie zatrudnienia i pomieszczeń socjalnych. Zagadnienia ochrony przeciwpożarowej w projektowaniu zakładów; wyznaczanie dopuszczalnej wielkości strefy pożarowej. Zasady opracowania ogólnego planu zagospodarowania terenu. PROJEKT Zajęcia prowadzone w małych grupach seminaryjnych po przydzieleniu każdemu studentowi indywidualnego zadania. Rozliczenie z wykonania poszczególnych etapów jest realizowane na cotygodniowych zajęciach grupy celem opracowania założeń projektu wybranego zakładu przemysłu spożywczego.
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Tomasz Olejnik
Seminarium dyplomowe kopiuj 1
Seminarium dyplomowe dla studentów studiów magisterskich.
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
Innowacje w produkcji żywności fermentowanej
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Diowksz
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr inż. Sylwia Ścieszka
Technologia gorzelnictwa
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
Technologie bezodpadowe
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska