Projekt grupowy PBL_II stopień
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Diowksz
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Biologia systemów 2025
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: dr inż. Marcin Szustak
- Prowadzący: dr inż. Małgorzata Wlaźlak
Technologia słodownictwa i piwowarstwa
- Prowadzący: dr inż. Maciej Ditrych
- Prowadzący: dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka
- Prowadzący: dr inż. Sylwia Ścieszka
Inżynieria białka 2025_2026
Dzień dobry,
uprzejmie proszę o założenie przedmiotu Inżynieria białka dla studentów kierunku biotechnologia (2 stopień).
Pozdrawiam
dr hab. inż. Aneta Białkowska, prof. uczelni
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: dr inż. Iga Jodłowska
Technologia produkcji etanolu i napojów spirytusowych_2025/26
Przedmiot realizowany dla studentów kier. Biotechnologia II stopnia (3- i 4-semestralne), specj. Mikrobiologia stosowana i technologie fermentacyjne (sem. 2 i 3)
- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
Enzymy w analizie żywności 2025
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Biotechnologia 2025-2026
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Patogeneza drobnoustrojów
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Elżbieta Klewicka
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Koziróg
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Bioinformatyka

Przedmiot skupia się na rozwijaniu umiejętności niezbędnych do przeprowadzania podstawowych analiz bioinformatycznych.
- Prowadzący: dr inż. Monika Kaczmarek
- Prowadzący: dr inż. Małgorzata Wlaźlak
Apilikacja aktów prawnych w mikrobiologii 2025/2026
- Prowadzący: dr hab. inż. Agnieszka Nowak
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
Analityka mikrobiologiczna 2025/2026

- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
- Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Technologia winiarstwa_24/25
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Biologia molekularna mikroorganizmów
- Prowadzący: dr inż. Anna Otlewska
Ulepszanie szczepów przemysłowych 2025
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
Praktyka zawodowa 2025 - BMiP - 2 stopień
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Inżynieria Bioreaktorowa
- Prowadzący: dr inż. Piotr Drożdżyński
- Prowadzący: dr hab. inż. Olga Marchut-Mikołajczyk
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Struszczyk-Świta
- Prowadzący: dr inż. Marcin Szustak
Seminarium dyplomowe
Szanowni Państwo,
uprzejmie proszę o założenie przedmiotu na WIKAMPIE dla studentów kierunku biotechnologia. Z góry dziękuję.
Z poważaniem
dr hab. inż. Aneta Białkowska, prof. uczelni
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
Praktyka zawodowa 2025
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Technologia słodownictwa i piwowarstwa
- Prowadzący: dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka
Technologia produkcji etanolu i napojów spirytusowych 2024/2025
Przedmiot realizowany dla studentów studiów II stopnia kier. biotechnologia (2 semestr studiów 3-semestralnych i 3 sem. studiów 4-semestralnych), specjalność Mikrobiologia stosowana i technologie fermentacyjne.
- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
Biotechnologia 2024- 2025
- Prowadzący: dr inż. Barbara Sikora
Inżynieria białka
Dzień dobry,
uprzejmie proszę o założenie przedmiotu o nazwie Inż. białka_2024_2025.
Z poważaniem
dr hab. inż. Aneta Białkowska, prof. uczelni
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Marzena Jędrzejczak-Krzepkowska
- Prowadzący: dr inż. Iga Jodłowska
Egzamin Kompetencyjny BMiP 2023
- Prowadzący: dr hab. inż. Aneta Białkowska
- Prowadzący: dr inż. Iga Jodłowska
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Pietrzyk-Brzezińska
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Podsędek
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Struszczyk-Świta
- Prowadzący: dr hab. inż. Małgorzata Zakłos-Szyda
Aparatura i Procesy Specjalizacyjne
- Prowadzący: dr inż. Piotr Drożdżyński
Ulepszanie szczepów przemysłowych 2024
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
- Prowadzący: dr inż. Lidia Piekarska-Radzik
Technologia produkcji etanolu i napojów spirytusowych
Przedmiot jest realizowany dla studentów studiów II stopnia kier. Biotechnologia, specj. Mikrobiologia stosowana i technologie fermentacyjne:
3-semestralnych ( 05 19 0080 01 ) - w semestrze 2 oraz 4-semestralnych (05 19 0080 08) w semestrze 3- Prowadzący: dr hab. inż. Maria Balcerek
- Prowadzący: dr inż. Urszula Dziekońska
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska
Drożdże jako suplementy diety 2023/2024
- Prowadzący: dr hab. Katarzyna Rajkowska
Bioinformatyka 4 sem 23/24
- Prowadzący: dr inż. Izabela Szymczak
Biotechnologia w gospodarce obiegu zamkniętego
- Prowadzący: dr inż. Piotr Drożdżyński
- Prowadzący: dr hab. inż. Olga Marchut-Mikołajczyk
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Struszczyk-Świta
Praktyki obowiązkowe_II stopień_specjalność: Mikrobiologia Stosowana i Technologie Fermentacyjne (MSiTF)
- Prowadzący: dr hab. inż. Katarzyna Pielech-Przybylska