Polska żywność tradycyjna i regionalna
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
Polska żywność tradycyjna i regionalna
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
Analiza sensoryczna produktów spożywczych
- Prowadzący: dr hab. inż. Anna Diowksz
- Prowadzący: dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka
Polska żywność tradycyjna i regionalna_24_25
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
Polska żywność tradycyjna i regionalna_w.2019
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
Tradycyjne i nowe techniki kulinarne
- Prowadzący: dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka
Alcoholic beverages in the world
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Projektowanie własnego przedsiębiorstwa (projekt)
- Prowadzący: dr inż. Michał Nowicki
- Prowadzący: mgr Aida Stępniak
Browary restauracyjne 2020_2021
- Prowadzący: dr inż. Paulina Legumina
Zarządzanie sytuacjami konfliktowymi i kryzysowymi
- Prowadzący: dr hab. Karol Klimczak
Praktyka zawodowa_1
Ze względu na praktyczny profil studiów kierunku Menedżer żywności i żywienia przedmiot "Praktyka zawodowa" zaplanowany do realizacji przez studentów w trakcie 6 miesięcy dla programu realizowanego od roku akademickiego 2020/21 składa się z dwóch części: "Praktyka zawodowa 1" z rozliczeniem do końca 4 semestru oraz "Praktyka zawodowa 2" z rozliczeniem do końca 6 semestru.
- Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Oracz
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
Zarządzanie bezpieczeństwem pracy - stacjonarne
Zajęcia na studiach stacjonarnych studiach licencjackich kierunku MŻŻ, na Wydziale BINOŻ
- Prowadzący: dr inż. Konrad Niziołek
Projektowanie własnego przedsiębiorstwa
Szczegółowe treści przedmiotu: Prowadzenie przez Studentów własnych przedsiębiorstw ze szczególnym uwzględnieniem:
- zarządzania własnym biznesem, analizy otoczenia biznesu, konstruowania misji i strategii firmy,
- kształtowania relacji z klientami i dostawcami, - prowadzenia negocjacji biznesowych.- Prowadzący: dr inż. Michał Nowicki
- Prowadzący: mgr Aida Stępniak
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności
- Prowadzący: dr inż. Hubert Antolak
- Prowadzący: dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień
- Prowadzący: Lidia Piekarska-Radzik
- Prowadzący: Marta Sośnicka
- Prowadzący: mgr inż. Marta Sośnicka
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Katarzyna Śliżewska
Alergie i nietolerancje MŻiŻ
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Joanna Leszczyńska
Budowanie marki pracodawcy
- Prowadzący: dr Jarosław Lendzion
e-Marketing
Menedżer żywności i żywienia
- Prowadzący: dr Robert Blażlak
e-marketing MŻiŻ
- Prowadzący: dr hab. inż. Grzegorz Szymański
HACCP w gastronomii i cateringu
- Prowadzący: dr inż. Ilona Błaszczyk
handel internetowy
- Prowadzący: dr hab. inż. Grzegorz Szymański
Innowacyjne formy reklamy produktów żywnościowych
- Prowadzący: dr hab. inż. Grzegorz Szymański
Kulinarne aspekty wielokulturowości
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
Mikrobiologiczne metody analizy żywności
- Prowadzący: prof. dr hab. inż. Katarzyna Śliżewska
Napoje alkoholowe świata
- Prowadzący: Przemysław Liczbiński
- Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Patelski
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Wilkowska
Ochrona własności intelektualnej MŻŻ
- Prowadzący: dr inż. Agnieszka Papiewska
Podstawy analizy cyklu życia
- Prowadzący: dr hab. inż. Radosław Bonikowski
Polska żywność tradycyjna i regionalna
- Prowadzący: dr inż. Agata Czyżowska
Projektowanie własnego przedsiębiorstwa
- Prowadzący: Jarosław Ropęga
Technologia i analiza wybranych produktów pochodzenia roślinnego
- Prowadzący: dr hab. inż. Joanna Oracz
Technologia i analiza wybranych produktów pochodzenia zwierzęcego
W ramach przedmiotu Technologia i analiza wybranych produktów pochodzenia zwierzęcego studenci kierunku Menedżer Żywności i Żywienia dowiadują się o wartości żywieniowej i technologicznej mięsa, możliwościach jego wykorzystania w produkcji przetworów mięsnych oraz o sposobach analizy najważniejszych właściwości produktów pochodzenia zwierzęcego. Przedmiot porusza tematy dotyczące procesów technologicznych produkcji przetworów mięsnych, wykorzystywanych w przemyśle dodatków funkcjonalnych oraz zawiera informacje o metodach utrwalania mięsa i przetworów mięsnych.
- Prowadzący: Andrzej Jaśkiewicz
- Prowadzący: dr inż. Radosław Mostowski