Andrzej Baryga

Andrzej Baryga

dr hab. inż.

Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
K52, Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

O mnie

Od 2022r. jestem profesorem uczelni Politechniki Łódzkiej w Katedrze Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, gdzie pełnię funkcję kierownik Katedry. Jestem autorem i współautorem 9 monografii, 43 patentów (w tym 37 udzielonych w Polsce i 6 za granicą). Posiadam 30 wdrożeń do przemysłu, z tego 14 wdrożeń patentowych. Jestem autorem lub współautorem 21 publikacji naukowych w czasopismach z bazy JRC  i 28 z listy MNiSW a także 43 w innych czasopismach. Byłem kierownikiem lub współautorem 40 prac naukowo – badawczych, ponad 70 ekspertyz i opinii sporządzonych dla przemysłu cukrowniczego. Brałem udział w projekcie w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Był kierownikiem w programie badań GOSPOSTRATEG. Brałem udział w pracach grupy eksperckiej nr 8 „Powiązania i infrastruktura B+R", w RPOW w latach 2014 – 2020 jak również w programie Platforma Żywnościowa.  Uczestniczyłem  w POIR.01.01.01-00-0374/17-jako kierownik merytoryczny. Kierowałem również 10 projektami badawczymi finansowanymi przez MNiSW w ramach dotacji.

Działalność naukowa

Publikacje
Działalność naukowa
Publikacje
Patenty
Działalność naukowa
Patenty
Inne
Działalność naukowa
Inne

Działalność dydaktyczna

Dla studentów
Działalność dydaktyczna
Dla studentów
Konsultacje
Działalność dydaktyczna
Konsultacje
Inne
Działalność dydaktyczna
Inne