Lidia Piekarska-Radzik

Lidia Piekarska-Radzik

dr inż.

Kraj
Polska
Miasto
Łódź
Afiliacja
I53, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

O mnie

ORCID ID: orcid.org/0000-0002-9438-0299

OBSZARY BADAWCZE

  • Bakterie kwasu mlekowego i ich metabolity
  • Probiotyki, prebiotyki, synbiotyki
  • Mikrobiota jelitowa
  • Wpływ ekstraktów roślinnych na mikroorganizmy zanieczyszczające żywność
  • Żywność funkcjonalna i fermentowana
  • Zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności

UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH

  • Wykonawca-badacz, w ramach projektu NCN-OPUS „Potencjał kombinowanego procesu osmokoncentracja-fermentacja mlekowa w kształtowaniu profilu składników bioaktywnych nowych odmian cebul badanych w modelu in-vivo”, UMO-2022/45/B/NZ9/00550

FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE POZA PŁ

  • Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Sekcja PTTŻ „Probiotyki i prebiotyki w żywności”

Działalność naukowa

Publikacje
Działalność naukowa
Publikacje
Patenty
Działalność naukowa
Patenty
Inne
Działalność naukowa
Inne

Działalność dydaktyczna

Dla studentów
Działalność dydaktyczna
Dla studentów
Konsultacje
Działalność dydaktyczna
Konsultacje
Inne
Działalność dydaktyczna
Inne