O mnie
ORCID ID: orcid.org/0000-0002-9438-0299
OBSZARY BADAWCZE
- Bakterie kwasu mlekowego i ich metabolity
- Probiotyki, prebiotyki, synbiotyki
- Mikrobiota jelitowa
- Wpływ ekstraktów roślinnych na mikroorganizmy zanieczyszczające żywność
- Żywność funkcjonalna i fermentowana
- Zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności
UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH
- Wykonawca-badacz, w ramach projektu NCN-OPUS „Potencjał kombinowanego procesu osmokoncentracja-fermentacja mlekowa w kształtowaniu profilu składników bioaktywnych nowych odmian cebul badanych w modelu in-vivo”, UMO-2022/45/B/NZ9/00550
FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE POZA PŁ
- Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Sekcja PTTŻ „Probiotyki i prebiotyki w żywności”