Lidia Piekarska-Radzik

Lidia Piekarska-Radzik

dr inż.

Country
Poland
City/town
Łódź
Affiliation at
I53, Institute of Fermentation Technology and Microbiology – Faculty of Biotechnology and Food Sciences

About me

ORCID ID: orcid.org/0000-0002-9438-0299

OBSZARY BADAWCZE

  • Bakterie kwasu mlekowego i ich metabolity
  • Probiotyki, prebiotyki, synbiotyki
  • Mikrobiota jelitowa
  • Wpływ ekstraktów roślinnych na mikroorganizmy zanieczyszczające żywność
  • Żywność funkcjonalna i fermentowana
  • Zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności

UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH

  • Wykonawca-badacz, w ramach projektu NCN-OPUS „Potencjał kombinowanego procesu osmokoncentracja-fermentacja mlekowa w kształtowaniu profilu składników bioaktywnych nowych odmian cebul badanych w modelu in-vivo”, UMO-2022/45/B/NZ9/00550

FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE POZA PŁ

  • Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Sekcja PTTŻ „Probiotyki i prebiotyki w żywności”

Scientific activity

Publications
Scientific activity
Publications
Patents
Scientific activity
Patents
Other
Scientific activity
Other

Didactic activity

For students
Didactic activity
For students
Consultations
Didactic activity
Consultations
Other
Didactic activity
Other