Main content blocks

Lidia Piekarska-Radzik

Lidia Piekarska-Radzik

dr inż.

Country
Poland
City/town
Łódź
Affiliation at
I53, Institute of Fermentation Technology and Microbiology – Parent unit: Faculty of Biotechnology and Food Sciences

About me

ORCID ID: orcid.org/0000-0002-9438-0299

OBSZARY BADAWCZE

  • Bakterie kwasu mlekowego i ich metabolity
  • Probiotyki, prebiotyki, synbiotyki
  • Mikrobiota jelitowa
  • Wpływ ekstraktów roślinnych na mikroorganizmy zanieczyszczające żywność
  • Żywność funkcjonalna i fermentowana
  • Zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności

UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH

  • Wykonawca-badacz, w ramach projektu NCN-OPUS „Potencjał kombinowanego procesu osmokoncentracja-fermentacja mlekowa w kształtowaniu profilu składników bioaktywnych nowych odmian cebul badanych w modelu in-vivo”, UMO-2022/45/B/NZ9/00550

FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE POZA PŁ

  • Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Sekcja PTTŻ „Probiotyki i prebiotyki w żywności”

Scientific activity

Publications
Scientific activity
Publications
Patents
Scientific activity
Patents
Projects
Scientific activity
Projects
Other
Scientific activity
Other

Didactic activity

For students
Didactic activity
For students
Consultations
Didactic activity
Consultations
Other
Didactic activity
Other