O mnie
ORCID ID: orcid.org/0000-0002-8967-5076
OBSZARY BADAWCZE
- grzyby mikroskopowe w żywności
- procesy dezynfekcji w obszarach związanych m.in. z żywnością
- projektowania biopreparatów i wykorzystanie środków syntetycznych w rolnictwie
- przeciwdrobnoustrojowe właściwości syntetycznych i naturalnych związków chemicznych
- właściwości przeciwdrobnoustrojowe innowacyjnych materiałów i powłok
UDZIAŁ W REALIZACJI PROJEKTÓW BADAWCZYCH
- „Wzmocnienie potencjału polskich jabłek poprzez całkowite wykorzystanie owocu
w produkcji innowacyjnych produktów proekologicznych – opracowanie soku fermentowanego oraz kompostowanych opakowań jednorazowych” Projekt ARiMR w ramach działania M16 „Współpraca” nr umowy 00087.DDD.6509.00234.2022.12 - RPLD.01.02.02-10-0069/21 „Opracowanie nowej linii dań „ready to eat" o wysokiej jakości prozdrowotnej”, firma PAMAPOL, POIR, okres realizacji 2022-2023
- POIR.01.01.01-00-0078/20 Pamapol S. A. „Opracowanie nowatorskiej gamy dań typu "zero waste" o wysokich walorach prozdrowotnych i jakościowych” RPLD.01.02.02-10-0096/19, okres realizacji 2020-2021
- Sourdomics COST initiative SOURDOMICS – Sourdough biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bioprocesses – is a COST Action (CA18101); okres realizacji 2019-2023
- „Opracowanie i przygotowanie do wdrożenia technologii wytwarzania siarkobetonów w oparciu o produkty odpadowe z energetyki i przemysłu petrochemicznego” GEKON 1/05/213122/26/2015 zadanie 6, okres realizacji 2015-2016
- Projekt naukowo-badawczy finansowany przez Fundację Auschwitz-Birkenau w ramach Globalnego Planu Konserwacji „Badania nad korozją biologiczną obiektów na terenie Muzeum Auschwitz-Birkenau w zakresie rozpoznania i zwalczania czynników biologicznych" I-31/51/B/2012 oraz „Badania w zakresie doboru preparatów chemicznych do zwalczania mikroorganizmów i glonów oraz zabezpieczenia powierzchni drewnianych i mineralnych przed ich rozwojem” I-31/11/B/2013, okres realizacji 2012-2015
- "Instrumentalnie skwantyfikowana ocena odporności substratów lignocelulozowych na porażenie przez grzyby pleśniowe” N N309 108940 projekt realizowany ze środków Narodowego Centrum Nauki w latach 2011-2013
- „Badania konserwacji papieru z wykorzystaniem cieczy jonowych” N N209 199138 projektvrealizowany ze środków Narodowego Centrum Nauki w latach 2010-2013
- „Nanokompozyty polimerowe o zwiększonej odporności na działanie mikroorganizmów” UDA-POIG.01.03.01-00-073/09-00 (zadanie 7), okres realizacji 2009-2013
- „Właściwości grzybobójcze gemini surfactantów” N N401 027736, projekt realizowany ze środków Narodowego Centrum Nauki w latach 2008-2011
FUNKCJE ORGANIZACYJNE PEŁNIONE W PŁ
- Przewodnicząca Wydziałowej Komisji Wyborczej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności 2019-
- Członek Uczelnianej Komisji Wyborczej na Politechnice Łódzkiej 2019-
- Członek Rady Dyscypliny „Technologia Żywności i Żywienia” w dziedzinie nauk rolniczych 2021-2024
- Prodziekan ds. rozwoju na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności 09.2021-05.2023